Sporters

Voeding als sporter
Als sporter verbruik je meer voedingsstoffen.
Het is ook de bedoeling om je lijf lekker aan het werk te zetten. Dan verbruik je ook meer. Voor velen is sporten verslavend en trainen dan ook meerdere keren per week.
Dat kan om een persoonlijke prestatie te leveren, maar ook in teamverband.
IMG_7786
Wat heb je nodig?
Bij elke vorm van sport is het van belang dat je brandstof binnen krijgt die de energie kan leveren. Ook heb je herstellende voedingsstoffen nodig om je lichaam na het sporten van binnenin te verzorgen oftewel te voeden.

Voedingsstoffen
Zo heb je koolhydraten nodig als brandstof en eiwitten om te herstellen, maar daarmee ben je nog niet klaar. Ook de andere voedingsstoffen heb je in bepaalde mate nodig, maar hoeveel van elk?
Bijvoorbeeld een tekort aan eiwitten belemmeren je bij het herstel, maar je kunt maar een bepaalde max hoeveelheid eiwitten opnemen. En welke eiwitten neem je?

Je kunt bij bijna elke sportprestatie deze extra voedingsstoffen uit voeding halen zonder supplementen. Soms kan het praktischer zijn om een gel, bar of shake te gebruiken.
IMG_7279
Welke voedingsstoffen heb jij nodig?
Mijn specialisatie is de combinatie sport en voeding. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Ik maak je voedingsadvies op maat, gericht op je eigen trainingsniveau en de trainingsintensiteit, want geen enkele persoon is hetzelfde.

Voor tarieven klik je hier, of neem contact op om te zien wat ik voor je kan betekenen.