Original Mineral, gezonde voeding van buitenaf voor je haar. @oandmNL

Een berichtje over haarverzorging. Er zijn nogal wat mensen die hun haar verven en allerlei middelen erin spuiten, smeren, masseren om netjes voor de dag te komen.
Helaas zijn er ook nogal wat mensen met haar dat afbreekt, allergieën of eczeem op de hoofdhuid en haaruitval. Dit kan te maken hebben met een disbalans in de voeding, maar zeker ook door de middeltjes die van buitenaf op de hoofdhuid en in het haar terechtkomen.
originalmineralAlan Buki en Jose Bryce Smith hebben in 2000 een haarverzorgings-/ en stylingslijn OriginalMineral geïntroduceerd zonder verdachte chemische stoffen. Ze hebben daarnaast deze lijn verrijkt met mineralen.
Zo waren ze een van de eersten die haarverf zonder ammoniak op de markt hebben gebracht. Inmiddels zie je dit vaker, al blijft verf natuurlijk niet gezond voor je haar. Wil je echt gezond verven dan kun je Henna gebruiken. (Let op: dit kan meestal niet zonder gevolgen over reguliere verf heen in verband met reacties. Ook kun je resistent worden voor Henna.)
Alan werkte als kapper en kwam veel in aanraking met chemicaliën wat huidirritatie bij hem opleverde. Zodoende is de behoefte naar zo’n natuurlijke lijn ontstaan.
Op de webshop vind je allerlei haarartikelen in grote verpakking of in handige mini-verpakking.
Bij dit merk hoef je dus gelukkig niet alle verpakkingen te bestuderen.
Heb jij goede ervaringen met andere gezondere merken, laat het me weten via mijn e-mailadres.

Related posts