Oil pulling met kokosolie, hoe werkt dat? @fifebruce @jessevdv #tandenblekenadvies

Bron foto: Tandenblekenadvies.nl
Bron foto: Tandenblekenadvies.nl
Vanuit de ayurveda is dit gebruik een trend geworden in Nederland. Oilpulling met kokosolie. In Rusland en India is dit ayurvedisch gebruik al lang bekend.
Als je er meer over wilt lezen, is er door Bruce Fife (natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige) een boek geschreven over het principe van pulling.

Gebruik
Het idee is om met deze pure biologische kokosolie een poosje 10-20 minuten in je mond te spoelen en de olie als het ware langs je tanden en er tussendoor te trekken (pulling). Je trekt hiermee gifstoffen en bacteriën aan en werkt daarmee ontgiftend. Je spuugt de olie uit in een papiertje en deze gooi je weg in de prullenbak (nooit in de gootsteen of een ander putje of wc! , want de olie stolt onder de 25 graden en doet je afvoer verstoppen!)
Het liefst na het opstaan op een nuchtere maag.
Je hoeft dit niet elke dag te doen, tenzij je klachten ervaart, anders is 1 a 2x per week voldoende.

Doel
Met oilpulling ben je aan het ontgiften. klachten als hoofdpijn, allergie, tandpijn en andere kunnen verminderen. Je schijnt er ook wittere tanden van te kunnen krijgen! De hygiëne in je mond wordt natuurlijk ook beter door de anti-bacteriële functie van de kokosolie. Neem wel altijd de extra virgin, anders is er ook wat goedwerkend laurinezuur verdwenen met het raffineren van de olie om deze geur-/smaakloos te maken.

Related posts