Maak ook makkelijk jou voetafdruk op aarde iets kleiner! @findingvegan @VeganHeaven_

findingveganSteeds meer mensen zijn zich bewust van wat ze eten. Gelukkig maar! Want je bent wat je eet. En op den duur kun je problemen krijgen door een slechte eetgewoonte. Dit kan zich uiten in allerlei ongemakken waarbij lang niet altijd de link met een voedingspatroon gelegd wordt.
Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, darmklachten, ontstekingen, gewrichtsklachten, migraine en natuurlijk tal van andere (chronische) aandoeningen. Veel mensen krijgen verzuringsklachten door eiwitrijk eten. Ook vlees is verzurend, maar bovenal zorgt de enorme veestapel voor een enorme hoeveelheid broeikasgassen. Nog meer dan al het transport bij elkaar. Nu mag je koeien niet vergelijken met auto’s, maar het zijn wel schokkende cijfers.

Ook vanwege dierenwelzijn, en dus het milieu (je ecologische voetafdruk) zijn er steeds meer mensen die minder vlees eten.
Je ziet dan ook de groep veganisten groter worden. Veganisten gebruiken helemaal geen dierlijke producten en dat zorgt er wel voor dat je creatief wordt in de keuken. Omdat je als veganist zeker wilt weten wat er op je bord ligt, kiezen velen ervoor om alles zelf vers klaar te maken. En dat levert verrukkelijke en kleurrijke recepten op!
Op de site van findingvegan en veganheaven vind je er een heel aantal.
Probeer het ook eens en zie hoe smakelijk je vegan kunt eten. Maak ook jou voetafdruk op de aarde wat kleiner door minder vlees en zuivel te eten en drinken.

Welcome in de world of vegan!

Related posts