DIY shampoo, of is dat niet eens nodig? #nowaste #DIY #pure

Wat gebruik jij op je huid? Dat is ook voeding voor je lichaam.
Deze keer shampoo onder de loep

Allereerst heb je misschien niet eens shampoo nodig. Er zijn steeds meer mensen die hun haren niet wassen en de natuurlijke balans van de hoofdhuid herpakt zich na een aantal weken wel weer op. Deze groep noemen dat “No-Poo”. Eerst wordt het allemaal iets vetter, maar je huid herstelt zich prima. Wordt het echt te vet, dan kun je met warm water en bakingsoda je haar zo nu en dan wat ontvetten. 💆‍♀️

Is het toch te vet of gewoon viezig door gel of lak?
Als je stylingsmiddelen voor je haar gebruikt, dan kun je beter wel een of twee keer per week je haren wassen met een milde shampoo. Met een stukje aleppozeep bijvoorbeeld.

Wil je je shampoo liever vloeibaar hebben?
Gebruik een oude shampoofles van ca 150ml.
Dan meng je geraspte marseille-zeep met water 💦, of nog beter water met aleppo-zeep. Je kunt er wat olie bij doen als je droog haar hebt, bijvoorbeeld arganolie. (geen kokosolie, dat stolt in je afvoer)
Voor gekleurd haar meng je het niet met water maar met kamillethee (blond haar), of rozemarijnthee (donker gekleurd haar). Dit is alleen niet zo lang houdbaar.
Wil je een grotere hoeveelheid maken, voeg dan wat druppels vitamine-E olie toe in de fles als anti-oxidant. En natuurlijk kun je ook wat druppels essentiële olie toevoegen als je een geurtje aan de shampoo wilt. Succes! 💪

Related posts